Stichting Ceder Groep via ADJ logo
Senior Controller
Solliciteer als één van de eersten
Voor Cedergroep is ADJ op zoek naar een ervaren controller in het (voortgezet) onderwijs. Ben jij een ervaren professioneel op het gebied van Planning & Control en wil je bijdragen aan eigentijds en kwalitatief hoogwaardig onderwijs? Beschik je naast inhoudelijke kennis ook over de competentie om op verschillende niveaus samen te werken? Ben je in staat om op inspirerende wijze een coördinerende rol te vervullen in het team Planning & Control (P&C)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Senior Controller
Amstelveen, 32-40 uur per week

Functieomschrijving
De Cedergroep is op zoek naar een controller die, bij voorkeur, al ervaring heeft in het (voortgezet) onderwijs. Je draagt vanuit jouw rol actief bij aan de beleidsontwikkeling en ondersteuning/advisering van de scholen.

In de praktijk betekent dit het -met betrekking tot de P&C taken- proactief en gedegen ondersteunen en adviseren van het College van Bestuur en met name ook de rectoren/directeur van de scholen bij de uitvoering van hun taken en verantwoordelijkheden.

Je zorgt voor verbinding en samenhang tussen de processen binnen het Cederbureau en de processen binnen de scholen. Daarnaast heb je een coördinerende taak ten behoeve van team P&C en de bijhorende transitie en producten rondom financiën, P&C en nader te ontwikkelen expertise informatiebeheer/voorziening.

Op centraal niveau ben je verantwoordelijk voor het opleveren van de begroting, maraps, jaarrekening, interne controles en overige financiële producten vanuit het Cederbureau. Onderdeel daarvan is het adviseren en ondersteunen van het bestuur bij de monitoring van Ceder-brede financiële ontwikkelingen.

Jouw profiel
Voor de Cedergroep is het belangrijk dat je als Senior Controller in elk geval beschikt over de volgende kennis en ervaring:
  • Je bent senior op het gebied van planning en control (inclusief financieel-administratieve processen) met bij voorkeur een afgeronde studie bedrijfseconomie, eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding op gebied van control.
  • Je hebt gedegen kennis van planning en control, de PDCA-cyclus en het stabiliseren hiervan en kennis en ervaring op het gebied van informatievoorziening/ -beheer.
  • Je hebt ervaring in het werken met budgethouders en je kunt vaardig omgaan met tegengestelde belangen.
  • Ervaring in en met een complexe onderwijsorganisatie is een belangrijke pre.
  • Je bent in staat om -naast je senior rol- een adviesrol te vervullen richting het CvB en de diverse budgethouders.
  • Je hebt in ieder geval kennis op het gebied van (financiële) administratie en bij voorkeur ervaring op het gebied van onderwijsadministraties/ -bekostiging.

Voor een succesvolle invulling van de functie is het verder belangrijk dat je jezelf herkent in de volgende persoonlijke kenmerken:
  • Je hebt een goed gevoel voor de taakvolwassenheid van de verschillende medewerkers en voor hetgeen zij nodig hebben om optimaal, slagvaardig, professioneel en in verbinding te kunnen functioneren.
  • Vanuit jouw rol kun je het team P&C op een natuurlijke manier inspireren en begeleiden om de gezamenlijke doelen te bereiken.
  • Je kunt complexe financiële concepten eenvoudig uitleggen en overtuigend presenteren naar zowel de financiële professionals als de niet-financiële collega’s.
  • Je bent een teamspeler met “hands-onmentaliteit” die goed kan samenwerken met alle geledingen binnen een organisatie.
  • Je kunt prioriteiten stellen en efficiënt werken onder druk.

Organisatie
De Cedergroep bestaat uit zes scholen voor vmbo-basis, kader, mavo, havo, atheneum en gymnasium in Amsterdam, Amstelveen en De Ronde Venen. Elk met een eigen identiteit en staand voor kwalitatief hoogwaardig en eigentijds onderwijs én een grote betrokkenheid bij elkaar en de maatschappij. De Cedergroep heeft in totaal ongeveer 500 fte en 650 medewerkers.

De maatschappij verandert in hoog tempo. Dat heeft ook gevolgen voor het onderwijs. Op de Cederscholen worden de leerlingen niet alleen voorbereid op een diploma maar ontvangen ze ook een rugzak vol vaardigheden. Zodat ze klaar zijn voor de wereld van morgen.

De komende jaren focussen de scholen binnen de Cedergroep zich op eigentijds en kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Met zorg voor een goede match tussen onderwijs en de leerbehoefte van elke leerling. Altijd vanuit een waardenvolle betrokkenheid, dichtbij de leerling, zowel binnen als buiten de lessen. Zo leren de leerlingen met een open en kritische blik naar de wereld om hen heen te kijken. Waar niet het ‘ik’, maar het ‘wij’ centraal staat.

Afdeling
De Cedergroep beschikt over het Cederbureau met circa 20 medewerkers verdeeld over volgende vijf expertisegebieden: Planning & Control, Informatiebeheer, Financiën, HRM/P&O, Onderwijs en Kwaliteit, ICT en Facilitair. Binnen het Cederbureau wordt, door middel van goede samenwerking tussen de expertisegebieden, de centrale ondersteuning voor de aangesloten scholen geleverd in de vorm van integrale dienstverlening. De directeur Cederbureau geeft leiding aan de teams en de medewerkers van het Cederbureau.

Arbeidsvoorwaarden
Cedergroep biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier functie voor 32-40 uur per week in schaal 12, conform de CAO VO (het bijbehorend maximumsalaris is € 6.665,00 per maand op basis van een fulltime dienstverband).

Daarnaast biedt Cedergroep ruimte voor individuele scholing en opleiding en biedt de CAO VO een pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure
Bij de werving en selectie laat Cedergroep zich bijstaan door het bureau ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op website van ADJ.

ADJ gelooft in de kracht van verschillende achtergronden en perspectieven. Daarom nodigen wij kandidaten die hieraan een bijdrage leveren van harte uit te reageren.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 2 juni 2024 tegemoet.

Contactpersonen
Ton Rooijers | Consultant | email: ton@adj.nl | telefoon: 06-5107 3047
Marije Tichelaar | Projectmedewerker | e-mail: marije@adj.nl | telefoon: 06-5020 7610

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Logo Stichting Ceder Groep via ADJ
Stichting Ceder Groep via ADJ
1 Job