Provincie Utrecht logo
Teamleider GIS
Solliciteer als één van de eersten

Introductie

Teamleider GIS

32-40 uur | schaal 13 | onbepaalde tijd
Ben jij een daadkrachtige, besluitvaardige en visievormende professional? Heb je kennis van en/of affiniteit met GIS? En krijg je energie van talentmanagement,, ontwikkeling en het zijn van de verbindende factor? Dan maakt team GIS graag kennis met jou!

Wat ga je doen? 
Team GIS werkt aan datagedreven besluitvorming, wettelijke (geo)informatietaken en uitvoeringsprocessen. Het team opereert vanuit het hart van het ruimtelijk beleid, maar werkt inhoudelijk over alle beleidsvelden van de provincie Utrecht heen; van natuur tot mobiliteit, van klimaat tot cultuurhistorie.

Als teamleider GIS bij de provincie Utrecht geef je leiding aan de ruim 25 medewerkers van team GIS. Je zorgt voor een goede aansluiting van de werkzaamheden van het team op de opgaven van de provincie Utrecht. Je maakt jaarlijks een werkplan voor het team, waarbij prioritering, voortgang, ontwikkeling, samenhang  en kwaliteit van (de producten van) het team centraal staan en je voert periodieke gesprekken met de medewerkers. In regelmatig overleg met de (strategisch) adviseurs in het team stel je prioriteiten bij en beoordeel je actuele dilemma’s en keuzes. Je hebt verantwoordelijkheid over de personele en financiële zaken van het team.

Als teamleider ben je onderdeel van het MT van domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) en daarmee ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit domein. Je zorgt voor de verbinding van je team met het management van het domein en de hele organisatie.  Een goede samenwerking met team Informatievoorziening en Automatisering (I&A) is van belang voor de gezamenlijke doorontwikkeling van de gehele informatievoorziening.

Wie zoeken wij?

  • Je bent een daadkrachtige, besluitvaardige en visievormende teamleider.
  • Je bent pro-actief, doelgericht en ondernemend.
  • Je hebt WO- werk en denkniveau en combineert dit met een stijl van coachend leidinggeven
  • Je hebt kennis over en affiniteit met GIS-werkzaamheden binnen de context van de provincie of bent in staat dat snel op te doen.
  • Vakinhoudelijke kennis van ruimtelijke ontwikkeling is een pluspunt.
  • Je bent een verbindend leider, netwerker en enthousiaste doorzetter met goede communicatieve en contactuele vaardigheden en empathisch vermogen. Je werkt met gemiddeld hoogopgeleide en ervaren professionals; je weet ze vertrouwen te geven, maar zo nodig ook aan te spreken en te sturen.
  • Je hebt oog voor de talenten van de individuele medewerkers vanuit een open houding, weet hen te inspireren en te koppelen aan de opgaven van het team. Je stuurt op verbetering van werkprocessen en ontwikkeling van het team.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen (bestuurlijke sensitiviteit). Je bent in staat effectief en proactief te opereren in een politieke/bestuurlijke omgeving waarin je vroegtijdig signalen oppikt, als een stevige manager (lef en overtuigingskracht) optreedt en zo nodig ook een tegengeluid durft te laten horen.
  • Je bent, zowel binnen als buiten de provinciale organisatie een boegbeeld voor het team GIS en stuurt waar nodig op het verbeteren van relaties. 


Wat bieden wij? 
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder. 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd. 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou: 

  • een salaris van minimaal € 4.838,84 en maximaal  6.854,94 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 13); 
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • een goede pensioenopbouw; 
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;  
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie. 


Contactinformatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martie Meijer, concernmanager Stedelijke Leefomgeving telefoon:06-46000786 of met Jan de Poorter, inhoudelijk manager Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon: 06-42600132.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, telefoon 06-25778981.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd?  Externe kandidaten kunnen reageren tot en met 17 maart 2024. Laat je reactie achter via de onderstaande knop.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                                    

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Wie zijn wij?
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.



Logo Provincie Utrecht
Provincie Utrecht
1 Job

Locatie

Provincie UtrechtArchimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland
Reistijd
- - : - -