Over ons

CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie voelen zich er weer toe doen.

Onze clowns ontmoeten kinderen in kwetsbare situaties en mensen met dementie door middel van verschillende spelvormen, waar improvisatie veelal de basis is. Deze ontmoeting vindt plaats in instellingen maar soms ook op andere locaties of online.

Wij zien kansen op het gebied van het uitbreiden van de ontmoetingen bij bestaande speellocaties en in samenwerkingsverbanden met andere organisaties vanuit de regionale afstemming en organisatie van het werk. Wij zien ook belangrijke aandachtspunten in de ontwikkelingen binnen de zorg die van invloed kunnen zijn op de manier waarop wij het werk uitvoeren (zoals schaalvergroting, specialisatie, ambulante zorg en bezuinigingen). Door - met aandacht voor de kwaliteit van het werk - nóg efficiënter en effectiever met middelen om te gaan, zal ruimte ontstaan om locaties vaker te bezoeken. En voor uitbreiding van het werk naar andere locaties, spelvormen en doelgroepen. Daarvoor verstevigen wij de relatie met onze zorgpartners, blijven wij het effect van het werk monitoren en stemmen wij de bezoeken van de clowns klantgericht af op de (veranderende) behoefte binnen de zorg. Als Organisatorisch teamleider speel je samen met de Artistiek teamleider een belangrijke rol in het realiseren van deze ambitie in de regio Midden Nederland.

In het kort

Adres:
Soesterweg 300A, 3812 BH Amersfoort, NL
  1. Vacatures
  2. Stichting Cliniclowns

Stichting Cliniclowns