Over ons

Mitros is met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in de steden Utrecht en Nieuwegein. 1 op de 5 mensen in Utrecht en Nieuwegein woont in een huis van Mitros.

Wij werken met hart en verstand vanuit onze missie:

Mitros vindt dat iedereen recht heeft op goed wonen. Wij zijn er voor om dit mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Dit doen wij door het verhuren van goede en betaalbare huizen in Utrecht en Nieuwegein. Geschiedenis

Onze vroegste geschiedenis start in 1912 met de oprichting van de Coöperatieve Woningvereniging voor Gemeente Personeel. Woningbouwvereniging Zuilen, Woningbouwvereniging Utrecht en Vereniging Ons Huis volgen. Na twee fusies vormen de eerste drie sinds 1977 K77. Twee jaar later sluit ook Ons Huis zich daarbij aan.

In 1993 wordt de Dienst Woningbeheer van de gemeente Utrecht verzelfstandigd tot het Woningbedrijf Utrecht. In 1995 leidt in Nieuwegein de juridische fusie tussen de woningbouwverenigingen Onze Woning en St. Joseph en de beheersovereenkomst met de WSHBN tot één organisatie: Woningbouwvereniging Nieuwegein.

Vanaf 1998 vormen K77, het Woningbedrijf Utrecht en Woningbouwvereniging Nieuwegein samen Mitros.

In het kort

Adres:
Koningin Wilhelminalaan 9, 3527 LA Utrecht, NL
  1. Vacatures
  2. Mitros