Je zoekopdracht leverde 1 resultaten op
  • 1 van 1
  • 1 van 1

Over ons

Enthousiast vertelt de 11-jarige Bart jou over zijn dag op school: “Ik heb vanmiddag een presentatie gegeven voor de hele klas, en niemand lachte mij uit!” Wat een verschil met 3 jaar geleden toen je Bart voor het eerst ontmoette. Bart was een onzeker jongetje en ging met buikpijn naar school. “Als ik moet voorlezen haal ik allemaal letters door elkaar en roepen mijn klasgenootjes dat ik het fout doe.” School was een nachtmerrie voor Bart. Samen met de logopedist/dyslexiespecialist, de ouders van Bart en zijn school heb je een behandelplan opgesteld. Het resultaat maakt je trots. Je ziet nu een jongen met zelfvertrouwen. “Ik weet dat ik niet dom ben. Ik ben zelfs verder met lezen dan mijn vriendjes!” Je geeft Bart een high five en wenst hem veel succes toe in de brugklas. Vrolijk loopt hij je kantoor uit. Hier doe je het voor. Samen met je collega’s van het Dyslexienetwerk zet jij je iedere dag in voor kinderen zoals Bart.

Wat is Dyslexienetwerk Pento?

Samen met ruim 20 hoofd- en medebehandelaars ben ik onderdeel van het Dyslexienetwerk Pento. Wij onderzoeken en behandelen kinderen tot 13 jaar met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED). Dit doen wij vanuit onze vestigingen in Leeuwarden en Zwolle. Als hoofdbehandelaars werken wij samen met in dyslexie gespecialiseerde logopedisten in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Zij voeren de behandelingen uit. Samen vormen wij het ‘dyslexienetwerk’. Wij hebben contracten met veel gemeenten in Noord Nederland en zijn aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut voor Dyslexie. Sinds september 2010 is Dyslexienetwerk Pento in bezit van het keurmerk dat het Kwaliteitsinstituut uitgeeft en daar zijn we trots op.

Als ik Dyslexienetwerk Pento zou mogen omschrijven, zou ik zeggen dat wij een organisatie zijn waar het kind altijd centraal staat. Ik werk in een prettige organisatie, met fijne collega’s en waar de sfeer erg goed is. Wij werken samen met een professioneel en kundig netwerk van behandelaars. Hoe ik mijn functie als hoofdbehandelaar ervaar? Als een mooie functie met veel vrijheid. Natuurlijk zijn er protocollen, maar deze mogen nooit ten koste gaan van de zorg die we kinderen bieden. En er is bij ons voldoende ruimte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Alles met als doel de zorg voor het kind te verbeteren.

In het kort

Adres:
Verlengde Schrans 35, 8932 NJ Leeuwarden, NL
Grootte:
0-50
Sector:
Gezondheidszorg & welzijn