Technisch adviseur Geotechniek
‘s-Hertogenbosch, 32-36 uur per week
Jouw bloed gaat sneller stromen als je je vast kunt bijten in complexe dijkversterkingsprojecten. Je beschikt over gedegen kennis van dijktechnieken, waaronder geotechniek. Projectmatig werken is je op het lijf geschreven. Je hebt oog voor resultaten, verschillende belangen en innovatie. Herken je dit? Dan ben jij de technisch adviseur die we zoeken!
Wat ga je doen?
Waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het oostelijk deel van Noord-Brabant. Een pittige opgave, want het klimaat verandert en dat vraagt om integrale, gebiedsgerichte oplossingen. Om aan de nieuwe landelijke veiligheidsnormen te voldoen en bewoners te beschermen tegen overstromingen, zijn we bezig met grote waterveiligheidsprojecten, zoals
Ravenstein-Lith en
Cuijk-Ravenstein. In totaal brengen we 110 km primaire waterkeringen langs de Maas en 70 km regionale kering op orde.
Als technisch adviseur geotechniek speel je hierbij een doorslaggevende rol. Onze dijkversterkingsopgave vertaal jij in concrete (geo)technische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Waterveiligheid én van het technische IPM-team van in eerste instantie het dijkversterkingsproject Ravenstein-Lith (ook wel Meanderende Maas genoemd).
Als technisch adviseur geotechniek:
- Vertaal je technische aspecten als nieuwe veiligheidsnormen, innovaties, beleidsveranderingen en ontwerprichtlijnen naar uitgangspunten en maatregelen voor de dijkversterkingsprojecten.
- Zorg je voor de inhoudelijke onderbouwing bij keuzes en neem je daarin ook de bestuurlijke aspecten en wensen van bewoners, ondernemers en andere overheden mee. Zo creëer je draagvlak.
- Ben je in staat om technische vraagstukken uit te leggen aan niet-experts en neem je actief deel aan project- en afdelingsoverleggen.
- Werk je resultaatgericht en stuur je op het tijdig boeken van de juiste inhoudelijke resultaten.
- Bewaak je de uitgangspunten van en de integraliteit tussen verschillende uitgangspunten en maatregelen en heb je continu oog voor deadlines, risico’s, financiële haalbaarheid en innovaties.
- Stem je kort-cyclisch zaken af met de beheerorganisatie, waar veel geotechnische kennis voorhanden is, en die na afronding van projecten de dijken in beheer neemt.
- Blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties door regelmatig kennis uit te wisselen met collega’s van andere waterschappen, Rijkswaterstaat, HWBP en diverse kennisinstellingen. Je vertaalt deze ontwikkelingen naar toepassingen binnen de dijkversterkingsprojecten.
Quote van een collega:
“Elke dag zijn we bezig om mensen, bedrijven, natuur en infrastructuur te beschermen tegen overstromingen. Dat is hard nodig, want ons klimaat verandert en de kans op een dijkdoorbraak wordt groter. In de afdeling Waterveiligheid leggen we verbanden tussen beleid, innovatie en veiligheid naar het daadwerkelijk versterken van dijken. We zijn niet alleen bezig met het nu, maar ook met de toekomst van iedereen in ons werkgebied.”
Wat bieden we jou?
We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de
Beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. En dus ook in jou!
- Een leuk, betrokken en samenwerkingsgericht team met oog voor het inzetten van ieders competenties en talenten.
- Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt jouw jaarsalaris maximaal € 73.368,- bruto bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11 van de salarisschalen Waterschapspersoneel). Dit bedrag is inclusief Individueel Keuzebudget (IKB).
- Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
- Daarnaast ontvang je een ruim opleidingsbudget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
- Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming voor de kosten van woon-werkverkeer en hebben we een solide pensioenregeling.