Functie-eisen
Als manager Loopbaanplein beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:
- Hbo-/universitair werk- en -denkniveau.
- Ruime werkervaring in soortgelijke spilfunctie.
- Kennis en ervaring van de domeinen: Onderwijs, Zorg en/of Welzijn.
- Leidinggevende ervaring met soortgelijke span of control.
- Analytisch sterk.
- Bedrijfseconomisch/financieel inzicht.
- Kennis en ervaring met subsidietrajecten.
- Samenwerkingsgericht en strategisch gesprekspartner voor externe partijen.
- Je beschikt over interpersoonlijke en organisatiesensitiviteit.
- Verbindend en communicatief (zowel in woord als geschrift).
- Coachend leiderschap.
Bedrijfsprofiel
Rol binnen de organisatie
Het Loopbaanplein levert een overkoepelende service ten behoeve van alle onderwijssectoren én externe partijen. De manager heeft tentakels in de gehele onderwijsorganisatie.
Naast de interne afstemming met betrokken collega’s, heb je intensief contact en afstemming met gespecialiseerde organisaties, bedrijven en gemeenten.
Zowel interne als externe profilering maken een belangrijk onderdeel uit van de functie en hierbij is handig bestuurlijk manoeuvreren onontbeerlijk. Er wordt van je verwacht dat je intern als manager opereert, terwijl je extern op bestuurlijk strategisch niveau schakelt en handelt.
Als manager Loopbaanplein heb je een uitdagende opdracht om, samen met de coördinatoren en de +/- 70 interne en externe medewerkers, het Loopbaanplein verder te ontwikkelen en stevig in positie te houden. Om goed invulling te kunnen geven aan de behoefte is het van belang dat de manager Loopbaanplein de taal spreekt van het onderwijs, de zorg, lokale overheden en het sociaal domein. Je hebt de (primaire) verantwoordelijkheid voor alle dienstverlening die het Loopbaanplein aanbiedt. Vraaggerichte en bij de vraag passende ondersteuning staat centraal.
De manager Loopbaanplein stuurt vijf coördinatoren aan, maakt deel uit van het sectoraal management team (SMT) en legt rechtstreeks verantwoording af aan de sectordirecteur Educatie & Participatie.
Het Graafschap College binnen de regio en de maatschappij
‘In de Achterhoek willen we dat elke jongere naar werk, school of betekenisvolle daginvulling gaat, en dat elke jongere het Graafschap College verlaat met perspectief.’ Dat is in een notendop waar het Loopbaanplein voor staat. Het Graafschap College vindt het belangrijk dat iedere student de begeleiding krijgt die hij/zij nodig heeft. Studenten worden zodanig begeleid en ondersteund dat zij allemaal met een diploma het Graafschap College kunnen verlaten. Studenten worden begeleid tot en met hun eerste baan. Deze aanpak werpt zijn vruchten af: al jarenlang is het vsv-cijfer (het aantal voortijdig schoolverlaters) bijzonder laag.
Met bijna 10.000 studenten en meer dan 900 medewerkers is het Graafschap College het grootste regionaal opleidingscentrum (ROC) voor beroepsonderwijs en educatie in de Achterhoek en een deel van de Liemers. Het Graafschap College biedt in nagenoeg alle richtingen onderwijs aan. Het is een grote organisatie, maar het onderwijs is kleinschalig ingericht. De verschillende locaties hebben een eigen karakter en sfeer. Er wordt alles aan gedaan om studenten een veilige en vertrouwde leeromgeving te bieden.
Arbeidsvoorwaarden
Het Graafschap College biedt een contract voor één jaar en bij goed functioneren wordt het contract omgezet naar onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, conform schaal 12/13 van de cao mbo minimaal €3.810,- en maximaal €6.065,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36,86 uur) Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring.
Naast een pakket van uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele organisatie. Ook maak je gebruik van uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenvoorziening, 8% vakantietoeslag en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%. Een thuiswerkdag onderling afstemmen vinden wij heel gewoon.
Procedure Bij de werving en selectie laat het Graafschap College zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Voor informatie over de functie of over de procedure kun je contact opnemen met Patricia Kruisbrink, via telefoonnummer
06-41781139 of e-mailadres
patricia@aardoomendejong.nl.
De procedure staat zowel voor interne als externe kandidaten gelijktijdig open. Bij gelijke geschiktheid zal een interne kandidaat de voorkeur krijgen. Een referentiecheck, diplomacheck en assessment maken deel uit van deze procedure.
Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk en niet later dan
28 februari 2021 tegemoet.
Solliciteren kan via
het sollicitatieformulier.
Voor de procedure is de volgende planning opgesteld:
- Sluiting reactietermijn - zondag 28 februari 2021
- Voorselectiegesprekken door Aardoom & de Jong - week 9/10
- Eerste gespreksronde bij het Graafschap College - donderdag 18 maart
- Tweede gespreksronde bij het Graafschap College - dinsdag 23 maart
- Assessment - donderdag 25 maart
- ‘Klik’gesprek College van Bestuur - Dinsdagochtend 30 maart
- Arbeidsvoorwaardengesprek - dinsdag 30 of woensdag 31 maart
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.